a woman holding a compact compact compact compact compact compact compact compact compact compact compact compact a woman holding a compact compact compact compact compact compact compact compact compact compact compact compact

Powder brows nadelen: wat je niet wist

Op zoek naar een semi-permanente variant van het laten zetten van wenkbrauwen? Wat dacht je dan misschien van powder brows? Het is een techniek die steeds op steeds meer plekken te vinden is en de resultaten, die mogen er zeker zijn. In deze blog zullen we je vertellen over de ins en outs van de powder brows. Daarbij komen ook zeker de nadelen aan bod, omdat deze je vertellen of je misschien niet beter voor een alternatief kan kiezen.

Wat zijn powder brows?

Powder brows zijn een techniek voor semi-permanente make-up die zorgt voor een zachte, poederachtige uitstraling van de wenkbrauwen. Bij deze techniek wordt een speciaal apparaatje gebruikt om pigment in de huid te brengen, wat een schaduw-effect creëert. Dit resultaat lijkt op het vullen van de wenkbrauwen met poeder of een wenkbrauwpotlood, waardoor ze er voller en beter gedefinieerd uitzien. Powder brows zijn populair omdat ze een natuurlijke afwerking geven, langer meegaan dan traditionele make-up en niet zo permanent zijn als PMU wenkbrauwen.

Op bovenstaande foto zie je goed wat nou het verschil is tussen de verschillende soorten wenkbrauwen die je kan laten zetten. Microblading is bijvoorbeeld ook een erg populaire techniek, maar het levert toch wel degelijk een ander uiterlijk op. Ieder zo z’n voorkeur, zullen we zeggen.

De nadelige zijde van powder brows

Dus, dus, dus. Jij bent van plan powder brows te zetten. Hartstikke good for you natuurlijk, maar heb je eigenlijk al nagedacht over de volgende, mogelijk nadelige punten.

#1 Tijdelijke resultaten

Hoewel ze natuurlijk langer meegaan dan gewone make-up, vervagen deze brows wel degelijk na enige tijd. Er helemaal vanaf komen zal wel enkele jaren duren, maar een touch-up iedere paar maanden zal wel degelijk nodig zijn. Een touch-up is absoluut niet gratis en dat kan betekenen dat je met ‘normale’ make-up een stuk goedkoper uit bent.

#2 Herstel

Wie mooi wil zijn, moet… Precies, pijn lijden. De procedure is niet heel fijn, gezien de huid rondom de ogen wordt bewerkt, maar wijzelf vinden het herstel nog wat vervelender. Het kan namelijk zo zijn dat er korstjes ontstaan, die erg gaan jeuken. Echter is het niet de bedoeling dat je gaat krabben, omdat dat het pigment weghaalt. Verder moet je tijdens het herstel ook nog de huid een aantal dagen droog houden, om dezelfde reden. Alsof dat nog niet genoeg was is het eigenlijk ook niet de bedoeling dat je je huid rondom gedurende een week aan raakt. Jakkie, dat klinkt toch als verrekte veel gedoe, of niet dan?

#3 Beperkte correctie

Stel je voor hè, je hebt net een uur gedaan over het tekenen van je wenkbrauwen en daarna is er met man en macht gewerkt aan het daadwerkelijke plaatsen van de powder brows. Super fijn, maar als je in de spiegel kijkt, ben je eigenlijk helemaal niet tevreden. Sterker nog, het is allesbehalve wat je er van verwachtte. Ook na een aantal dagen herstel ben je niet tevreden.

Helaas is het corrigeren van powder brows nog tamelijk beperkt. Dat houdt in dat je het er de komende maanden echt mee moet doen. ‘Groter’ maken is natuurlijk altijd mogelijk met gewone make-up, maar je wenkbrauwen minder opvallend maken, niet.

#4 Niet voor iedereen

In principe wordt er op meerdere plekken geadverteerd dat powder brows voor elk huidtype geschikt zijn. Echter valt dit in de praktijk nog weleens tegen. Er zijn namelijk mensen met bepaalde huidziekten, bij wie een dergelijke behandeling eigenlijk wordt afgeraden. Mocht je een gevoelige huid hebben, dan is het altijd handig om een professional te raadplegen, voordat je zomaar aan de slag gaat.

Alternatieven

Stel je voor, je wil toch echt voor die (semi-)permanente wenkbrauwen gaan. In dat geval is het verstandig om eerst te kijken naar de alternatieven, voordat je met powder brows aan de slag gaat. Heb je bijvoorbeeld al gekeken naar:

  • Microblading
    Beschrijving: Een techniek waarbij fijne, haarachtige lijntjes worden getekend met een speciaal mesje.
    Voordelen: Ziet er natuurlijk uit, ideaal voor het creëren van een vollere wenkbrauwlook.
    Nadelen: Geen ombre/ poederige look.
  • Henna brows:
    Beschrijving: Een tijdelijke kleuringstechniek die de wenkbrauwhaartjes en de huid eronder kleurt.
    Voordelen: Henna heeft een natuurlijk ogende kleur, geen permanente veranderingen, en kan tot 6 weken meegaan.
    Nadelen: Resultaat kan variëren op verschillende huidtypes, en het is minder geschikt voor het creëren van een gelaagd effect.

Er zijn natuurlijk nog meer alternatieven. Van die informatie kan bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste je in voorzien.

Conclusie

Powder brows bieden een langdurige en gepolijste look voor wenkbrauwen, ideaal voor wie een volle uitstraling wenst zonder dagelijks make-up aan te brengen. De techniek is echter niet zonder nadelen; de resultaten zijn tijdelijk en vereisen regelmatig onderhoud. Pijn en mogelijke kleurvariatie zijn eveneens belangrijke overwegingen. Voor degenen die op zoek zijn naar alternatieven zijn microblading en henna populaire opties. Het is cruciaal om een ervaren professional te kiezen en goed onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt.